Строежът на новата спортна зала „Арена Бургас“ – нанася ли вреди на имуществото на бургазлии?

0
629
Строежът. Снимка: Личен архив
Строежът. Снимка: Личен архив

Бургазлии твърдят, че строежът на новата спортна зала „Арена Бургас“ създава проблеми на живущите в близост до обекта и на онези, които паркират автомобилите си около мястото. За проблема сигнализира гражданин на града. Пред Искра.бг разказа:

До залата има жилищен блок. Саниран е преди 3 години, има 5-годишна гаранция, а вече не прилича на нищо. Боята от строежа пръска прозорците ни, а ако същите са отворени – влиза в домовете ни. Когато паркираме колите си, после ги заварваме на точки от хвърчащата боя. Трябва да се търка страшно много време, за да се изчисти.

Читателят ни сподели, че миналата година имало поставена табела. Информацията изписана на нея гласяла, че работният процес по тази дейност ще продължи до края на ноември 2019-та година. Днес обаче се работи почти ежедневно:

Могат да сложат найлони на машините си, за да не си ги цапат, но не се интересуват какво се случва с нашите превозни средства и къщи. На мястото не работят специалисти, а хора нямащи понятие какво да правят. Как да очакваме, че ще се справят кадърно? Ако бяха професионалисти, едва ли щеше да се стигне до подобно положение. Не са екипирани, нямат специализирани обувки, а се катерят по железа.

Около строежа. Снимки: Искра.бг

По думи на човека, който е подал сигнала, един от засегнатите притежава застраховка „Каско“ към „Булстрад“, но компанията отказала да се заеме с оправянето на щетите:

Казали му, че това не е предмет на застраховката му. Да се обърне към фирмата, която боядисва.

Няколко души решили да съберат подписка от всички съседи и да я подадат към институциите. Това обаче не се случило, защото хората били обезверени:

Не се разписаха много от потърпевшите. Не вярват, че ще има ефект, че нещо ще се промени. По тази причина тази възможност отпадна.

Екипът на Искра.бг се свърза с техническия ръководител на проекта Илиян Стоянов. Той заяви, че няма как боята да достигне до автомобилите и жилищата, намиращи се в околността:

До нас не са достигали подобни оплаквания. Нашите коли също са паркирани на обекта. Нямаме поражения. Боята се разпрашава във въздуха. Няма как консистенция от боя да достигне до тях. Тя струва и пари, не можем да ги хвърляме във въздуха. Никой няма интерес да се случва подобно нещо. Съобразяваме се и когато има вятър, тогава изобщо не се боядисва.

Взе отношение и за екипировката на работниците. По негови думи всички са с подходящо облекло. Алпинистите са осигурени:

Дори да искат, няма как да ги пуснем по този начин. Очакваме боядисването да приключи до месец.

Боя по колите. Снимки: Искра.бг

От Искра.бг осъществихме контакт и с представител на Община Бургас. Оттам заявиха, че при подаден сигнал ще реагират компетентно и очакват недоволните да се свържат с тях:

Припомняме, че зала „Арена Бургас“ е в активите на държавно дружество, а не на Община Бургас. Това обаче не ни облекчава от отговорността да проверяваме какво се случва. Ще вземем отношение.

Екипът ни осъществи контакт и със застрахователната компания. Изпратихме им писмено запитване за причината, по която не са изплатили сумата по застраховката, при какви условия биха го направили и какъв договор трябва да сключи техен потенциален клиент, ако желае да защити имуществото си от подобни вреди.

Преди 12 дни ни обещаха да проверят случая и да дадат яснота. При по-късен телефонен разговор обясниха, че работят по казуса. Но все още не сме получили становището им.

Очакваме и вашите сигнали на iskra@iskra.bg

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от