Страната ни ще даде $125 000 за деца с увреждания в Армения

0
83
Долари
Снимка: Wikimedia commons

България ще даде $125 000 за деца с увреждания в Армения. Това стана ясно днес след като правителството одобри проект на споразумение с Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) за финансова помощ за интеграцията на деца с увреждания в Армения.

Споразумението между Министерството на външните работи (МВнР) на Република България и УНИЦЕФ-Армения е за предоставяне на доброволна целева вноска от 125 000 долара за реализиране на проект „Подкрепа за социално включване на деца с увреждания в Армения“, уточняват от Министерски съвет. Проектът е насочен към ранното идентифициране, социалната интеграция и образованието на момичета и момчета с увреждания или със забавено развитие в Армения. По този начин ще бъдат подпомогнати повече от 500 деца от предучилищна възраст, както и техните родители и учители.

Ще бъде отделено внимание и върху грижите за 25 момчета и момичета с различни увреждания като за тях ще бъдат създадени подходящи условия за занимания в детска градина.

Средствата ще бъдат осигурени от бюджета на МВнР, предназначен за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ. Изпълнението на проекта е и част от общите усилия в осъществяването на общоевропейската политика на сътрудничество за развитие, както и принос към Програмата на ООН за устойчиво развитие до 2030 г.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments