Стоянов: Компенсацията за горивата трудно ще влезе в сила преди март

0
35
Никола Стоянов
Никола Стоянов. Снимка: Министерство на икономиката

„Мерките за компенсиране на горивата е трудно да влязат в сила преди 1 март, прогнозира в Кърджали министърът на икономиката Никола Стоянов. Все още детайлите не са изяснени, а бензиностанциите на този етап не могат да проверяват кой реално имат право на отстъпка.“

Това каза министърът на икономиката Никола Стоянов пред журналисти. Той беше на участие в церемония по откриване на нова френска инвестиция на стойност от 15 млн. лева в Кърджали.

По думите му в бюджета има достатъчно пари за тази компенсация, като основната част е от вноските на „Лукойл“ като авансов данък и данък свръхпечалба. Той посочи:

„В момента се работи по различни варианти, включително и по решението на Народното събрание за ваучери.“

„Дори и ваучери, за да се дадат, най-вероятно държавата трябва да направи обществена поръчка, затова кой да ги печата и кой да ги раздава. Именно заради това търсим възможност как да може по-бързо да стане, защото сега е моментът – по време на зимата, април, май вече ще е късно. А това решение на депутатите, което така ни предпостави ваучери и така нататък, ни пуска по един път, който няма как да стане бързо“, категоричен е икономическият министър.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments