Стоянка Мутафова в Дома на нефтохимика в Бургас

0
143
Снимка: Общомедия
Снимка: Общомедия

На 15 март великата българска актриса Стоянка Мутафова ще гостува в Бургас. Нейните почитатели ще имат възможността да се срещнат с нея в Дома на нефтохимика.

Поводът за гостуването е представянето на биографичната й книга „Добър вечер, столетие мое!“, посветена на легендата на българския театър, която е и почетен гражданин на Бургас. Книгата е написана съвместно с дъщеря й Мария Грубешлиева- Муки.

Паралелно с представянето на книгата ще се проведе и творческа среща-разговор с Кралицата на Мелпомена, която отбеляза и 70 години на професионалната сцена.

Мутафова и екипът й избират първата спирка от тазгодишните й извънстолични пътувания да е Бургас. Изборът не е случаен, тъй като актрисата свързва града с нейния трети съпруг и голяма любов – Нейчо Попов, който е бургазлия.

Изданието представя живота на голямата българска актриса Стоянка Мутафова – бурен, превратен и интересен, изпълнен със смешни и тъжни моменти, с много предизвикателства и успехи. Отражение на нейния образ.

Любимата актриса на поколения българи Стоянка Мутафова разказва искрено и с чувство за хумор за себе си и за хората, с които е живяла и работила. Мемоарите ѝ са своеобразна галерия на нейното столетие – родена през 1922 година, тя и до днес продължава да играе на театралната сцена и да прави турнета.

Представянето на книгата „Добър вечер, столетие мое!“ започва в 18:30 часа и е с вход свободен, за да може всеки, който пожелае, да се докосне до ярката личност на Стоянка Мутафова, да се снима с нея и да получи автограф.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments