Стотици се стекоха в Народния театър, за да се сбогуват със Стефан Данаилов

0
516
Стефан Данаилов
Снимка: Facebook

Стотици се стекоха в Народния театър „Иван Вазов“, за да се сбогуват със Стефан Данаилов. Великият български актьор почина на 27 ноември на 76-годишна възраст, след като преди това беше в изкуствена кома във Военномедицинска академия.

Сред първите, пристигнали за поклонението, бяха лидерът на БСП Корнелия Нинова и депутатите от парламентарната група на партията, както и кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде „Фокус“. На него присъстваха още Вежди Рашидов, бившият министър на културата Георги Йорданов, президентът в периода 2002 – 2012 година Георги Първанов и много други политици и общественици.

„Изпращаме един голям актьор. Той е доказателство за това, че няма министри, няма партии, изкуството обединява. Изпращаме един приятел, който обичаме!“, обяви Вежди Рашидов.

„Изкуството на Стефан Данаилов е нетленно. Той не само, че беше именит и заслужил творец, но и човек с изключителна гражданска чувствителност.“, каза от своя страна Георги Йорданов.

„Поклон пред великия, недостижимия и незабравимия Стефан. Изпратихме една вселена от талант, красота, любов и мъдрост.“, заяви Корнелия Нинова.

Тя разказа, че през последните дни Стефан Данаилов й казал – „Не плачи. Каквото и да се случи с мен продължаваме заедно.“

Голямата българска актриса Татяна Лолова също присъства на поклонението. Тя обяви, че Стефан Данаилов беше и ще остане с нас.

„Много красиви и талантливи има, но той е посочен. Беше с нас и мисля, че ще остане. Той е неповторимото нещо, което сме имали.“, категорична беше тя.

На поклонението присъства и президентът Румен Радев, който коментира, че за него Стефан Данаилов е бил човешкото лице на българската политика.

„Ще запомня Стефан Данаилов като голям артист, учител и личност. Беше изключително сърдечен и отзивчив, голяма личност.“, каза от своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от