Стопанският факултет на СУ предоставя финансова помощ до 70 000 лв. за млади изследователи

0
109
Стопански факултет
Стопански факултет. Снимка: Университетът

Стопанският факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ има удоволствието да обяви две нови възможности за финансиране на млади учени и изследователи в рамките на проектa TWIN4ECO. Целта на инициативата е да подпомогне изследователската дейност на постдокторанти и докторанти на самостоятелна подготовка чрез осигуряване на по-добри условия за развитие и реализация на научни проекти на високо ниво. Поканата е с отворен срок, до изчерпване на предвидените ресурси.

Докторанти на самостоятелна подготовка могат да кандидатстват за финансова помощ с максимален размер от 70 000 лв. Благодарение на нея младите изследователи ще могат да подготвят дисертационен труд при максимално добри възможности за научна работа.

Отпуснатите средства са предназначени за заплащане на годишните докторантски такси, ежемесечна стипендия в размер на 2000 лв., разходи за достъп до бази данни, такси за публикации в индексирани издания, разходи за участие в научни конференции и други.

Постокторантите също могат да се възползват от новите възможности по TWIN4ECO като размерът на предвиденото финансиране за тази група е до 24 000 лв. Подкрепата има за цел да подпомогне тяхното научното развитие след успешно завършена докторантура. Финансирането е обвързано с разработване на конкретна научна задача или казус с продължителност на работата до 6 месеца.

По изключение, при наличие на резултати, които могат да бъдат надградени и имат съществена добавена стойност, периодът на проекта може да се увеличи до 10 месеца с допълнително финансиране. Отпуснатите средства включват разходи за труд – до 21 000 лв., и разходи за участие в научни конференции – до 2800 лв.

Заявленията за подкрепа и по двете инициативи ще се приемат, разглеждат и селектират ежемесечно от оторизирана комисия по реда на постъпване до изчерпване на средствата по проекта. Заинтересованите кандидати могат да намерят пълните условия и правилата за подбор на страницата на проекта – www.twin4eco.eu.

Стопански факултет
Стопански факултет. Снимка: Университетът

Проектът TWIN4ECO на обща стойност от 2,6 млн. лв. се изпълнява с подкрепата на Националния план за възстановяване и устойчивост и се ръководи от Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Чрез трансфера на знания и добри практики най-добрият бизнес факултет в страната има амбицията да се превърне в регионален център за научни постижения в областта на устойчивата енергийна икономика и иновации. В рамките на проекта се предоставят и други възможности за подкрепа на млади изследователи и утвърдени учени, които могат да бъдат намерени на сайта на проекта – www.twin4eco.eu.

Морски приключения за децата в новата зона на „Ченгене скеле“ край Бургас

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments