Ще бъде ли изграден обходен път на Казанлък?

0
6775
Ремонт
Ремонт. Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

На 15 април в Казанлък ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за „Устойчива и безопасна инфраструктура на територията на община Казанлък“. Водещ партньор в разработването ѝ е Агенция „Пътна инфраструктура“ със сътрудничеството на Община Казанлък. Срещата се организира от Областен информационен център – Стара Загора и е във връзка с процедурата за кандидатстване за финансиране по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027. Дискусията на 15 април е от 16:30 ч. в залата на Община Казанлък.

АПИ участва в концепцията с предложение за изграждането на обходен път на  Казанлък, с дължина близо 4,5 км, свързващ път I-5 и път I-6. Първокласните пътища І-5 Русе-В. Търново-Казанлък-Ст. Загора-Хасково-Кърджали-ГКПП Маказа и І-6 ГКПП Гюешево-Кюстендил-София-Карлово-Казанлък-Сливен-Бургас са главни транспортни артерии на републиканската пътна мрежа и свързването им ще изведе тежкотоварния трафик извън Казанлък, което ще намали вредните емисии в града и ще повиши безопасността на движението.

Плановете за изграждане на обходен път на град Габрово и строителството на тунел под връх Шипка ще увеличат допълнително трафика по направлението на път I-5, което прави належащо изграждането на обходен път на Казанлък, за да се осигури по-ефективна и по-безопасна транспортна свързаност в региона.

До 17 април всички заинтересовани лица имат възможност да се запознаят с концепцията и да попълнят кратка онлайн анкета, чрез която да я подкрепят или да направят коментари или възражения. Получаването на широка обществена подкрепа е едно от задължителните условия концепцията да бъде одобрена за финансиране.

Верижна катастрофа в Стара Загора: Автомобил изгоря напълно

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments