Стефани Кирякова: Свикнали сме с необективното съдийство

0
307
За художествената гимнастика в България
Снимка: Николета Стойчева, Искра.бг

„Свикнали сме с необективното съдийство“.

Това обяви бургазлийката Стефани Кирякова – една от състезателките от националния ни отбор по художествена гимнастика по повод класирането на Световното първенство в Баку.

Българските момичета завоюваха бронз в многобоя и сребро за съчетанието с пет топки. Според треньорите и президентът на федерацията Илиана Раева обаче грациите ни са заслужавали много повече.

„Два пъти в живота си съм се чувствала омерзена, сега е вторият. Единственото, което мога да кажа е, че познавам цялата история на художествената гимнастика. Такъв отбор не е имало в света. Такава гимнастика никой не е играл в света.“, коментира тогава Раева.

Стефани Кирякова обяви, че случилото се мотивира нашите момичета.

„Остава нотка на недооцененост, но нашият спорт е такъв. Ние сме свикнали с необективното съдийство. Как се продължава след това? Лесно, защото това ни мотивира още повече. Второто място ни кара да се съберем като отбор. Не мисля, че това е някакъв вид загуба, но разбира се остават нотки на недооцененост, за които ние вече не мислим, защото гледаме напред.“, сподели тя.

Бургазлийката е оптимист за представянето на националния отбор на Олимпиадата в Токио догодина.

„Въпреки че бяхме малко ощетени, това е голям успех. Важни са квотите за Баку. Надяваме се, че Стефани ще се бори достойно и на Олимпиадата“, каза от своя страна Ани Бошева – председател на СКХГ „Черноморец“ – Бургас.

Днес в родния й град Стефани Кирякова бе наградена от клуб „Черноморец“, в който се състезава и от община Бургас. Тя получи цветя и от директора на спортното училище Димитър Костов, който я определи като „икона“ за школото.

Стефани е най-малката от българските грации и догодина й предстои да завърши своето средно образование.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments