Стефан Янев: Българските граждани имаха възможност да гласуват честно

0
18
Стефан Янев
Стефан Янев. Снимка: Министерския съвет

„Независимо от предварителните инсинуации, че изборите няма да бъдат организирани, те не се сбъднаха. Българските граждани имаха възможност да гласуват честно.“

Това коментира пред служебните министри Стефан Янев. Според него изборите 2 в 1 в неделя не са били опорочени и се позова на оценката на външните наблюдатели от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа /ПАСЕ/.

„ПАСЕ даде положителен резултат и в допълнение адмирира усилията на МВР за справяне с тези грозни явления“, подчерта Янев.

Служебният премиер е категоричен, че правителството е направило всичко възможно да предотврати манипулации и купуване на гласове. Въпреки това той не скри притеснението си от относително ниската избирателна активност и призова:

„Да призова българските граждани да гласуват честно и открито, да дадат своя глас, предпочитанията си за тази президентска двойка, която смятат, че най-успешно и най-добре ще уплътни заложените в Конституцията правомощия на президентската институция, тъй като в неделя предстои втория тур на президентския вот. Бъдете активни!“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments