Стефан Тафров призова посланик Митрофанова да бъде обявена за персона нон грата

1
86
Елеонора Митрофанова
Елеонора Митрофанова. Снимка: Скрийншот от видео

Дипломатът и бивш депутат от „Демократична България“ Стефан Тафров призова посланикът на Русия у нас Н. пр. Елеонора Митрофанова да бъде обявена за персона нон грата. Причината е езикът, който използва в последните дни посолството. 

„В сайта на руското министерство част от българите бяха наречени „подлоги”. Дали „слугинаж” или „подлоги” – много е обидно. На сайта на българското посолство в Русия няма да намерите обиди. Г-жа Митрофанова трябва да бъде обявена за персона нон грата. Това е моето мнение”, заяви Тафров пред „NOVA“.

„Много страни членки на ЕС свалиха равнището на дипломатическите отношения без руските посланици да наричат гражданите подлоги или слугинаж. България трябва като страна да запази достойнството си. Никой посланик няма право да обижда български гражданин”, заяви той.

Бившият български представител в ООН заяви, че дипломацията изисква посланикът да се отзове, когато бъде поканен от външното министерство. Митрофанова е била поканена на среща от МВнР преди три дни във връзка с разследването за руски дипломат, който е извършвал нерегламентирана разузнавателна дейност в България.

„Тя е тук, за да поддържа връзка с българските институции. Когато външно министерство я покани на среща, тя е длъжна да се отзове. Това е неуважение към българските институции”, заяви Тафров.

Стефан Тафров определи като заплаха за България падането на черноморския град Одеса в руски ръце.

„Много съм разтревожен. Това може да затрудни търговското корабоплаване. Ако руснаците овладеят Украйна, следващите мишени са страните-членки на НАТО и най-вече Черноморските. Затова е много важно за нас Украйна да не бъде овладяна”, каза той.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Бесен
Бесен
11 месеци по-рано

Скъпи Стефко, нищо от това което излиза от лъжливата ти уста, не е публикувано на сайта на Руското посолство (всеки може сам за себе си да провери). Ти си „подлога“-та и „слугинаж“-а на хомосексуалните ти приятели и лъжци от ЕС. Но пък виж какво намерих публикувано там:

https://trud.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%82-%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D1%89%D0%B0%D0%BB-%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%88%D0%B8%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%BE%D0%BA/