Стефан Петров, ОЗБГ: Футболът е масов спорт, затова решихме чрез турнир да помогнем на Доби

0
329
Благотворителен футболен турнир в подкрепа на Доби
Благотворителен футболен турнир в подкрепа на Доби

От Организацията за закрила на българските граждани /ОЗБГ/ са решили да организират футболен турнир, за да съберат средства за лечението на Доби, защото това е масов спорт и привлича много хора. Това обясни пред Искра.бг председателят на ОЗБГ Стефан Петров. Благотворителното състезание се провежда днес в спортен център „Славейков“ и в него участват 18 отбора.

Ето какво още каза пред Искра.бг Стефан Петров:

„Организацията за закрила на българските граждани от години участва в такива благотворителни каузи. Не можем да помогнем на всички, но помагаме там, където можем. Един от нашите членове – Велина Палова, разбра за Доби от интернет и по този начин решихме да се спрем на това дете и да му помогнем. Помагали сме и при други благотворителни каузи. Преди няколко години пак организирахме. Преди няколко месеца събирахме пари да друго дете. Това е първият футболен турнир, който организираме в подкрепа на дете. Надявам се да не е последният. Търсихме по какъв начин да помогнем. Говорихме с различни хора и някой даде идеята да е точно футболен турнир. Възприехме я, защото това е масов спорт и привлича много хора. Могат да се съберат по този начин повече средства за Доби. Днес хората, които желаят да дарят, могат да оставят средства в дарителските кутии или могат да дарят по сметката, открита за детенцето. Освен парите, които са пуснати в кутиите, има и такива, които са дадени на наши членове и които накрая ще съберем и преведем по сметката на Доби.“

Стефан Петров
Стефан Петров

Велина Павлова от ОЗБГ е разбрала за Доби от публикация в социалната мрежа “Facebook”. Момиченцето е дъщеря на нейна съученичка. Павлова разказа пред Искра.бг, че са се спрели именно на футболен турнир, след като са получили такова предложение. И допълни:

„За първи път организираме футболен турнир, но е много успешен благодарение на Мирослав Йорданов. Без него нямаше да се справим. Хората, които желят да дарят могат да го направят в дарителските кутии на терена или по дарителската сметка на Доби. В момента в дарителската сметка вече има около 7000 лева и чрез helpkarma са дарени още около 2500 лева. Много приятели на ОЗБГ също превеждаха средства в дарителската сметка на детето.“

Велина Павлова
Велина Павлова

От ОЗБГ ще подпомогнат Доби и чрез организирането на благотворителен базар, който ще се проведе по всяка вероятност другия месец. А след това ще се състои и голям концерт в нейна подкрепа.

Футболистите от 18-те отбора, които взеха участие в благотворителния турнир, са научили за него от различни места, но всички те са се включили без колебание. Не за първи път играчите помагат по този начин за различни каузи.

Томи Попов е доктор на отбор „Балкантурист“ и разказа пред Искра.бг, че тимът е решил да се включи в състезанието след получена покана.

„И преди сме се включвали в такива благотворителни турнири. Мотивира ни каузата, че можем да помогнем на някой. Включвали сме се например в турнир, организиран от пожарната.“, обяви Попов.

Томи Попов
Томи Попов

Според Томи Попов не е необходимо да има повече такива благотворителни турнири в България, а държавата да поеме отговорността за лечението на болните хора.

Русин Бориславов от „Остриетата“ също участва в състезанието. Неговият отбор е сформиран от 15 години. Играят всяка събота.

„В началото участвахме в различни турнири, но напоследък предпочитаме да се включваме в благотворителни турнири, защото смятаме, че това е важно за каузата на детенцето в случая. Разбрахме за турнира от Мирослав Йорданов, който ни се обади и ни покани. После видяхме в интернет и всички подробности за детенцето. Участвали сме и в турнирите за Парушев и Владо Стоянов и в много други.“, каза той.

Русин Бориславов
Русин Бориславов

От отбор „Долно Езерово“ са решили да се включат в благотворителната инициатива, защото искат да помогнат на малката Доби.

„Участвали сме и в други подобни турнири за събиране на пари в помощ на семейства, на деца. Организаторът ми се обади и решихме да се включим. За състоянието на Доби знаем, че има инфекция на кръвта и след лечение това може да се преодолее. Дай Боже да има повече такива каузи. Не знам точно колко средства са необходими, но дано да се съберат повече пари.“, каза организаторът на тима Тодор Радев пред Искра.бг.

Тодор Радев
Тодор Радев

Отборът на „Елкабел“ е решил също да участва, защото е счел, че каузата за Доби е добра.

„Ние и преди сме участвали в подобно събиране на средства. Затова решихме да участваме. Кой ще спечели днес не е важно. Тук не е важна победата, а участието. Разбрахме за благотворителния турнир от събитие във Facebook и решихме да се включим. По принцип си имаме отбор от завода. Надяваме се днес да стане празник. Включваме се в подобни инициативи за трети път.“, разказа пред Искра.бг Николай Кузманов.

Николай Кузманов
Николай Кузманов

И отборът на „Бургасбус“ взе участие в благотворителния турнир в подкрепа на Доби. Пред Искра.бг ръководителят Радостин Тодоров обясни, че тимът по принцип се включва във всички такива мероприятия.

„На почти всички турнири, които се организират в Бургас, ние се включваме. По принцип разбрахме за този конкретно от интернет. Беше публикувана статия за Доби. Харесах страницата и направихме контакт с организаторите. До момента сме участвали в 6 или 7 такива турнири. Освен таксата, която дадохме, ние всички решихме да съберем по още някакви пари, които да пуснем в кутиите, за да може да се съберат повече в помощ на детенцето.“, каза Тодоров.

Радостин Тодоров
Радостин Тодоров

Отборът „Рибарите“ се е включил в турнира, за да помогне и в името на спорта, обясни пред Искра.бг Румен Иванов.

„Много пъти съм играл в такива турнири лично аз. И моите съотборници също са участвали. За турнира днес разбрахме от приятели и решихме да се отзовем.“, обяви Иванов.

Румен Иванов
Румен Иванов

Освен средствата от 100 лева на отбор, футболистите са събрали също допълнително пари, които са дарили за лечението на детенцето.

На благотворителния турнир присъства и помощник треньорът на националния отбор по футбол Неделчо Матушев. Ето какво каза той:

„Националният отбор се включва в инициативата за Доби.“

Неделчо Матушев със Светлана Вътова и Велина Павлова от ОЗБГ
Неделчо Матушев със Светлана Вътова и Велина Павлова от ОЗБГ

Ако и вие желаете да дадете средства за лечението на 4-годишното момиченце, можете да го направите на дарителската сметка:

Обединена българска банка
IBAN: BG83UBBS80021089639340
Титуляр: Добромира Тодорова Недкова

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от