Стефан Чайков: След 1 октомври може да има области без зимно почистване

0
31
Път, сняг, зима
Път, сняг, зима. Снимка: Искра.бг

В Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ са подадени жалби срещу процедурите за избор на изпълнителни на зимното почистване. Това съобщи пред „БНР“ председателят на Българската баншова камара „Пътища“ Стефан Чайков. Това според него може да доведе до ситуация, при която след 1 октомври да има области, които да са без зимно почистване.

Чайков подчерта, че служебният министър не разкрива пред обществеността факта, че има подадени жалби срещу процедурите. А това е така, защото там, където има повече от един кандидат, се появяват и недоволни от избора. Затова все още се намираме далеч от фазата на спокойствието за зимните месеци.

Що се отнася до индексацията на договорите за строителство той обясни, че методиката, която беше разписана, сега трябва да бъде одобрена и от правителството, защото периодът на нейното обществено обсъждане изтече. Чайков разясни, че голяма част от обектите, които ще бъдат индексирани, са финансирани с европейски средства. В самите оперативни програми имало наличен ресурс, а Брюксел е разрешил той да бъде използван. Всичко това щяло да даде възможност да бъдат довършени обекти, които са финансирани с европейски фондове.

Чайков коментира още, че повече от година се говори за наличието на лоши практики в сектора, но нищо не се е променило.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments