Стартират масови проверки за качеството на храната по морето

0
36
Ресторант
Ресторант. Снимка: Pixabay

Масови проверки на обектите за търговия с храни и обществено хранене стартират у нас. Областните дирекции по безопасност на храните в Бургас, Варна и Добрич ще осъществяват засилен контрол през целия летен сезон до 15 септември.

Инспекторите ще проверяват обекти за търговия на дребно с храни, подвижни, временни и сезонни обекти, обекти с дейност кетъринг, заведения за обществено хранене, включително и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти предлагащи услугата „all inclusive” и други.

Ще се следи за произхода и правилното съхранение на суровини и храни, сроковете на съхранението им, спазване на изискванията за предоставяне информацията за храните на потребителите и други. Акцент тази година е поставен и на коректното етикетиране на предлаганите млечни продукти в проверяваните обекти.

Контролът обхваща също осигуряването и спазването на изискванията за висока хигиена при приготвянето и предлагането на храна, наличие на заверени лични здравни книжки на персонала и други.

При необходимост Областните дирекции ще извършват и съвместни проверки с други компетентни институции, като регионалните подразделения на РЗИ, КЗП, НАП и МВР.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments