Стартира турнир от Държавното първенство по волейбол за девойки под 20 години

0
81
Квалификационен турнир
Квалификационен турнир. Снимка: БФ Волейбол

Утре и на 8 март ще се проведе квалификационен турнир от Държавното първенство по волейбол за девойки под 20 години, съобщиха от родната федерация. Надпреварата е част от спортния календар на Българска федерация по Волейбол /БФВ/ за сезон 2022/2023 година.

По регламент във втората фаза на шампионата отборите ще бъдат разделени в четири групи. Класиралите се на 1-во и 2-ро място от тях ще добият право на участие в допълнителни квалификационни турнири за класиране на финалите на Държавното първенство за девойки.

Четири града ще приемат групите – Варна, Кюстендил, Разлог и Шумен.

В група Е, която ще се проведе в Кюстендил, ще се противопоставят три отбора – домакинът ВК „Велбъжд“, ВК ВАСК (София) и ВК „Пан волей“ (Панагюрище). Четвъртият отбор – СК „Перун“ (Варна), се отказва от участие.

Група З ще се проведе в зала „Младост“ в Шумен с участието на домакина ЙЕБ Шумен-05, както и отборите на „Дея спорт“, „Локомотив 1929“ (София) и „Спартак“ (Плевен).

Двореца на културата и спорта във Варна ще приеме двубоите от Група Ж. Домакин е ВК „Варна – ДКС“, а към тях се присъединяват ВК „Славия 2017“ (София), ВК „Марек – Юнион Ивкони“ (Дупница) и СКВ „Хебър“ (Пазарджик).

В Група И ще участват отборите на: ВК „Пирин“, ВК „Раковски“ (Димитровград), ВК „Импулс“ (Долна Оряховица) и „Левски София“. Срещите ще се проведат в спортна зала „Септември“ в Разлог.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments