Стартира същинското строителство на Околовръстния път от АМ „Тракия“ до „Младост“ в София

0
166
Път
Снимка: Подготовка за ремонта, Архив

Стартираха същинските строителни дейности на пътния участък от над 6 километра от Околовръстния път в София в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“. Така ще се изгради връзка между АМ „Струма“ и „Тракия“, ще се облекчи транзитният трафик от магистрала „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Гърция и Турция, пише „БНТ“.

Сегашният двулентов път ще бъде отремонтиран и ще му се добави по още една лента. Така ще стане с две локални платна за движение. Според договора обновлението трябва да приключи в края на 2021 година. В него са инвестирани 142,7 милиона лева с ДДС, а парите са взети от републиканския бюджет. На 22 октомври започна подготовката за стартирането на строителните дейности.

Началото се намира при 35 километър – след края на пътния възел при пресичането на булевард „Цариградско шосе“ и Околовръстния път. Краят се намира при 41 километър – там ще се свързва с обновения през 2012 година участък от Околовръстния път.

Пресичането на Околовръстния път с по-големите пътни артерии ще бъде чрез четири възела – „Стар Лозенски път“, „Патриарх Герман“, „Самоковско шосе“, „Младост“. Ще бъдат направени три надлеза за пешеходци и мостове над реките Искър и Калина.

Предстои да бъдат ремонтирани водопроводи, газоразпределителна мрежа и канализация, както и да се изместят телекомуникации, инженерни съоръжения и други.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments