Стартира нов детски футболен турнир „Лудогорска пролет“ в Разград

0
262
Заседанието
Заседанието. Снимка: Областна управа-Разград

На 23 март от 9:30 часа в тренировъчна база „Гнездо на орлите“ в град Разград ще стартира първото издание на Детски турнир по мини футбол „Лудогорска пролет“. Това обявиха от областната управа на града.

Състезанието ще бъде на областно ниво, като в него ще се включат два местни отбора и по един отбор от всички други общини в областта. Играчите от отборите ще бъдат деца, родени през 2013 г. и 2014 г. Програмата на турнира ще включва футболни срещи всеки срещу всеки в две групи по четири отбора. Класираните на първо място в групите ще играят финал, а вторите отбори ще се срещнат в двубой за третото място. Предвиждат се и мачове за пето и седмо място.

Целта на инициативата е насърчаване на физическата активност и на здравословния начин на живот сред децата, подкрепа на тяхното личностно развитие и популяризиране на футбола сред подрастващите.

На тържествена церемония след състезанието Областният управител и представител на ръководството на ПФК „Лудогорец 1945“ ще връчат купи и медали на победителите, както и поощрителни награди за останалите участници.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments