Стартира кампания за набиране на средства за АГ отделението в болницата Перник

0
179
АГ Отделение МБАЛ Перник
Снимка: Скрийншот от репортаж на Bulgaria ON AIR

АГ отделението на МБАЛ Перник не е ремонтирано от 40 години. Персоналът полага огромни усилия да поддържа базата, но майките трябва да прекарат престоя си в ужасни условия. Това е и причината Венеция Данаилова и Катрин Богданова да стартират кампания по набиране на средства за обновяване на отделението.

„За ремонт е нужна сума от порядъка на 250-300 хиляди лева. В болницата съм от 30 години, като явно причините до момента да не е ремонтирано са финансови. За да се случи трябва много голяма сума. Здравните заведения се финансират от пътеките, като парите отиват за заплати, храна. С такова финансиране трудно биха останали средства за ремонт“, сподели пред „България сутрин“ шефът на отделението доктор Ивайло Лазов.

Той признава, че въпреки мизерията, чистотата е много добре поддържана. Инфекции в отделението няма, а грижите за пациентите са на ниво.

„Пациентите не се оплакват много. Полагаме много грижи за тях. Ако това ни демотивираше, много отдавна щяхме да сме си тръгнали“, продължава д-р Лазов.

„Перничани имат огромни сърца. Предстои да открием дарителска сметка. Ще има и благотворителен коледен концерт на 13 декември от 19:00 часа, като събраните пари ще бъдат за отделението“, заявиха организаторите на кампанията.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments