Стартира държавният личен шампионат по борба за мъже и жени в зала „София“

0
113
Тепих
Тепих. Снимка: БФБ

Националът Али Умарпашаев е получил травма на главата и заради това няма да се яви на държавния шампионат по свободна борба, който започва днес в зала „София“. Натурализираният у нас чеченец е с 5 шева на главата, след като е бил ударен с лакът по време на тренировка в родината си, уточняват от Българската федерация по борба.

В категория до 74 кг обаче ще стартират Мирослав Киров, трети от Евро 2014 и Михаил Георгиев, бронзов медалист от Евро 2019 до 23 г.

Състезанието ще пропусне Георги Вангелов (57). Носителят на златния пояс „Дан Колов“ е с травма в рамото, която получи още на световната купа в Белград, но въпреки това спечели бронз. В негово отсъствие фаворит за титлата при най-леките е Микяй Наим, световен вицешампион до 23 г. от 2017-а.

На шампионата обаче ще стартира Ахмед Батаев, който също взе бронз на световната купа в Белград през декември. Натурализираният у нас чеченец ще се бори в своята категория до 92 кг.

А световният и европейски вицешампион Владимир Дубов ще мери сили при по-тежките до 65 кг. Схватките започнаха в 10:00 часа, полуфиналите са от 16:00 часа.

Жените ще стартират в петък, а класиците – в събота.

Първенството ще бъде закрито за зрители, но срещите ще бъдат предавани на живо на сайта на БФ Борба.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments