Становище на БАЗ и СЗБ за Крайбрежна алея във Варна: Крайните популистични възгледи ощетяват цели сектори

0
456
Морска градина
Морска градина. Снимка: Община Варна

По време на летния сезон Крайбрежната алея на Варна се превръща в едно от най-желаните и посещавани места в града. Причината за това се дължи не само на прилежащата й плажна ивица, но и поради това, че тук са концентрирани повечето летни клубове, дискотеки, пицарии и рибни ресторанти. Благомир Коцев обаче издаде заповед, с която беше ограничено движението на автомобили по крайбрежната улица.

След като приключиха всички проверки от страна на МРРБ, ДНСК, РДНСК и други компетентни органи и след дълго очакване, областният управител Марио Смърков на Област с административен център Варна отмени тази заповед. Всъщност с действията си Коцев направи нещо съществено – предостави възможност да се установи по безспорен начин и един път завинаги, че крайбрежната алея по своята същност още през 2012 г. е заложена в Общия устройствен план на община Варна като улица четвърти клас и е част от първостепенната улична мрежа на града, свързваща басейн „Приморски” и сп. „Почивка”.

Сега всичко е в ръцете на община Варна, която чрез правомощията, които има, и чрез органите на Общинска полиция, следва да спази закона и в 14 дневен срок да възстанови и урегулира движението по начина, по който беше преди издаване на заповедта от страна на Коцев, като създаде условия за безпроблемното движение на пешеходци, автомобили и велосипедисти.

Сдружението на заведенията в България /СЗБ/ и Българската асоциация на заведенията /БАЗ/, бизнеса, гостите на Варна и варненци, разчитат, че ще се създаде една равнопоставеност за всички – основа за работа, почивка, разходки и забавления.

„Не считаме, че следва институциите и политиците ни, водени от крайни популистични възгледи, да ощетяват цели сектори, които с дейността си допринасят Варна да стане едно по-добро място за живеене в България“, подчертаха от БАЗ и СЗБ.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments