Станислав Дойнов пред Искра.бг: Измамиха участниците в риалити формата „Аз ставам звезда“! Организаторите отричат

1
493
Станислав Дойнов
Снимка: Facebook

Режисьорът и актьор Станислав Дойнов твърди, че има измамна схема, свързана с риалити формата „Аз ставам звезда“. Пред Искра.бг той обяви, че на участниците са им искани пари, за да бъдат част от шоуто.

„Първо, за да участваш, трябва да си направиш регистрация във фирмата на Стоян Стоянов, за което се дават 50 лв. След това трябва да си направиш профил в сайта, за което се дават още 50 лв. След това се заплащат по още 117 лв. на месец за обучение. В продължение на 6 месеца тези деца се обучаваха. Искаха им пари дори за баджовете – събираха им за тях по 2,50 лв.“, заяви Дойнов.

Така по думите му всеки от участниците е трябвало да заплати над 800 лв.

Организаторите отрекоха пред Искра.бг обвиненията. Те твърдят, че имало сума, която се заплащала при подписване на договор с кастинг агенцията им, която се казва „Филм кастинг“. Тя се събирала, за да бъде представляван всеки един човек, с когото се работи. Тя се събирала на месечна база в рамките на продължителността на договора.

„Тази сума се събира, за да можем да обработваме информацията за всеки един участник и за да можем да го представляваме и за други проекти – било наши, било чужди.“, обяви Стоян Стоянов.

Всеки един участник в риалити формата „Аз ставам звезда“ задължително е подписвал договор с кастинг агенцията, призна той.

Стоянов твърди, че на месец са заплащани между 3 и 5 лв., като цялата сума за една година напред е давана наведнъж. След изтичането на първите 12 месеца имало определен период, през който не се дължи нищо.

На въпрос на Искра.бг защо е било необходимо всеки участник да бъде задължаван да сключва договор с кастинг агенцията и да заплаща въпросните суми, Стоянов отговори:

„Това е изискване, което имаме към нашите участници, за да можем да ги представляваме. При другите риалити формати има друг тип подписване на договори, с които ги задължават примерно година, две, три напред и им взимат процент от участията. Ние пък не ги задължаваме да работят само с нас. Даваме им възможност да работят и с други, но пък имаме такса.“

Що се отнася до заплащането за обучение по актьорско майсторство, Стоянов обяви, че не всички участници в „Аз ставам звезда“ са се записали в школите им. Както имало и такива, които посещават часовете, но не са били част от риалити формата. Таксата била различна за различните възрастови групи. За тийнейджърите, например, била 85 лв. месечно.

Актьорът Станислав Дойнов обвини Стоянов, че е подвел участниците, че „Аз ставам звезда“ ще се излъчва по телевизията. Той твърди, че първоначално форматът се е снимал в студията на определена медия, но след 3 седмици са били помолени да напуснат. Стоянов отказа да коментира този въпрос, като обяви, че това са отношения между него и въпросната телевизия. Дойнов обяви, че преговори са били водени и с още три телевизии, като с една от тях е бил сключен дори и договор, който впоследствие е развален.

Така в момента „Аз ставам звезда“ се излъчва в „You Tube“. Стоянов смята, че това не е недостатък, защото много от хората до 30-годишна възраст вече не гледали телевизия. Риалити форматът имал 88 епизода, което доказвало колко мащабен е проектът.

Дойнов и Стоянов са имали общ проект и това е представлението „Секс, наркотици и хип-хоп“.

„Аз го режисирах. Нито ми се плати за режисурата. Нито ми се плати за 9 или 10 постановки, които изиграхме в театър „Сълза и смях“. Дори ме изкара пред хората в момента, в който аз напуснах, че съм луд.“, обяви актьорът.

„В момента сме пуснали сигнал в прокуратурата срещу Дойнов, защото използва снимки, използва имена от пиеса с авторско право, което е нарушено, а то е наша собственост.“, контрира Стоянов.

Той е завел и гражданско дело срещу Дойнов.

Стоянов обвини актьора, че е търсил контакт с участници в риалити формата, които са били под 15-годишна възраст.

Публикацията е създадена със съдействието на Организация за закрила на българските граждани (ОЗБГ).

1
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
1 Коментирайте темите
0 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
1 Коментатори
Аделина Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Аделина
Аделина

За жалост ще се окаже, че тази кастинг агенция е пълна лъжа май! Лошото е, че аз също заплатих сума на въпросната агенция :). Не ми е за сумата, а че лъжат хората така!!!