Срокът на ограничителните мерки в България е удължен до 13-ти април

0
258
Кирил Ананиев
Кирил Ананиев

Срокът на всички мерки срещу коронавируса в България е удължен до 13-ти април 2020-та година. Това стана със заповед на здравния министър Кирил Ананиев и е във връзка с препоръките на Националния оперативен щаб.

В големите търговски центрове могат да работят доставчиците на платежни услуги. Те трябва да извършват дейност при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания – дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, както и осигуряване на лични предпазни средства.

До работните места не трябва да се допускат работници, имащи прояви на остри заразни заболявания.

От Искра.бг припомняме, че броят на заболелите в страната е 243-ма души. По думи на ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски атаката срещу заразата трябва да се насочи срещу възможността да се предава от човек на човек.

Тези, които нарушават карантината по време на епидемия, пандемия или обявено извънредно положение, свързано със смъртни случаи, ще се наказват с лишаване от свобода до 5 години и с глоба от 10 000 до 50 000 лева.

В нормални условия санкциите срещу нарушителите ще бъдат до 3 години затвор и глоба от 1000 до 10 000 лева.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от