Сривът в Zamunda: Най-вероятно е технически проблем, а не хакерска атака

0
485
Zamunda.net
Снимка: Zamunda.net, Скрийншот на сайта

Сривът на Zamunda.net най-вероятно се дължи на технически проблем и не е вследствие на хакерска атака. Това коментираха от екипа на най-популярния български торент тракер за Искра.бг.

„Имаше проблем в дейта центъра и сме уведомили потребителите си чрез страницата ни във Facebook. Не сме сигурни откъде е дошъл проблемът. Възможно е да е заради Black Friday. Доставчикът ни каза, че е имало токов срив в дейта центъра им, който е засегнал редица сървъри, сред които и нашият“, обясниха още оттам.

Въпреки това подозренията за хакерска намеса остават, тъй като ежедневно имало подобни атаки срещу сайта. Възможни са прекъсвания, но срив като от уикенда не се очаква към момента.

„Има прекъсвания в сайта и проблеми с функционалността му. В момента качването е възстановено и потребителите могат да споделят информация. По-големият набор от услуги е възстановен.“

Засега няма да се взимат по-специални мерки за сигурността на сайта, който и без това е добре защитен, споделиха от ръководството му. По думите им всичко зависи от доставчика.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от