Спрян е голям опит за палеж на полицейски участък във Видин

0
172
Снимка: архив
Снимка: архив

В средата на миналата седмица е бил предотвратен опит за палеж на Граничния полицейски участък във Видин, съобщиха от МВР. В ареста са двама души, в чийто автомобил са били намерени различни взривоопасни смеси.

Палеж на автомобила на разследващ полицаи от Видин в края на миналата година и едновременно с това палеж в апартамент, за който извършителите мислели, че е негов, мобилизират прокуратурата и МВР веднага след двата инцидента. Това става по разпореждане на главния прокурор и на вътрешния министър, обясни заместник-главният прокурор Иван Гешев: „По същество това представлява директна атака срещу държавата. Някои хора явно са замрели в началото на 90-те години“.

От свои източници видинските разследващи научили, че се готви голямо престъпление. Но само толкова, затова и са предприети извънредни мерки и били разположени секретни постове из целия град. Един от тях вижда двамата подпалвачи и след кратко преследване, те са задържани.

На място, където те са се опитали да проникнат, намират 10-тонна цистерна с нефтопродукти. Съвсем близо има други нефтопродукти, през улицата има бензиностанция. Това полицейско управление е в жилищен район. Както се изрази един колега от Видин, ако беше се случил палежът, който е планиран, Видин щеше да гори една седмица“, обясни какво е било предотвратено Гешев.

Не е ясно кой е поръчителят на палежа.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments