Спират приема на деца интензивното в столичната педиатрична болница

0
403
Болница
Снимка: Pixabay

В Интензивното отделение в столичната детска болница е спрян приемът на деца заради липсата на анестезиолози, съобщи директорът й доцент Димитър Калайков. По думите му двама от специалистите са напуснали, а третият не може да изпълнява дейността.

Отделението няма да работи, докато не се намерят нужните специалисти. През това време няма да се приемат малки пациенти нито за интензивно наблюдение, нито за интензивно лечение.

Директорът на лечебното заведение е изпратил доклади с проблема до Центъра за спешна медицинска помощ, Столичната здравноосигурителна каса и Регионалната здравна инспекция в София. Той е провел и разговор със здравния министър Кирил Ананиев.

Доцент Калайков добави, че в Интензивното отделение работят и две медицински сестри на по 75 години. Той се съмнява, че ще има кандидати за поста, тъй като възнагражденията са ниски.

Припомняме, че през тази година се проведоха много протести на медицинските специалисти, които настояха за по-високи заплати. Прогнозира се, че те ще бъдат сред най-търсените кадри на трудовия пазар до 2034 година.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от