Спецсъдът остави за постоянно в ареста собственика на „ТАД Груп“

0
20
Иван Тодоров
Снимка: Иван Тодоров, Facebook

Собственикът на „ТАД Груп“ Иван Тодоров остава за постоянно в ареста, реши Апелативният специализиран наказателен съд в петък. Тодоров е обвинен в подбудителство към кибертероризъм на служителя си Кристиян Бойков, който е сочен като извършител на атаката срещу базата данни на НАП.

В четвъртък Тодоров се сдоби и с второ обвинение – като ръководител на организирана престъпна група.

Адвокатът на Иван Тодоров Ина Лулчева заяви, че решението е очаквано, въпреки, че в делото няма доказателства Тодоров да е склонявал Бойков да проникне в данните на НАП. Не е посочено и какви действия е извършила престъпната група, което според нея е притеснително.

„Преписан е текст на закона и не се казва как е извършено престъплението. Съдът казва, че днес не е необходимо да се каже – достатъчно е това. Което означава, че всеки български гражданин може да бъде обвинен, че е извършил нещо като се препише закона, без да се посочват фактите. А това вече би следвало да ни притеснява много“, каза Лулчева, цитирана от БНР.

Според апелативните магистрати Тодоров и търговският директор Георги Янков с цел да създадат смут и страх в обществото склонили Бойков да извърши престъпление, като копира данни от НАП.

Действията му са довели до риск за националната сигурност и всичко това има висока степен на обществена опасност.

Решението на магистратите е окончателно и не може да бъде обжалвано.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от