Спецпрокуратурата поиска кметът на Несебър да бъде отстранен от длъжност

0
76
Николай Димитров
Снимка: Facebook

Специализираната прокуратура внесе искане в Специализирания наказателен съд кметът на Несебър Николай Димитров да бъде отстранен от длъжност. Това се случва само ден, след като той пое функциите си на градоначалник.

Както Искра.бг ви съобщи в края на декември Спецсъдът пусна на свобода Димитров срещу гаранция от 50 000 лева. Тогава специализираната прокуратура не протестира решението, което беше изненадващо, защото от обвинението преди това твърдяха, че има опасност той да извърши нови престъпления.

Съдът обаче постанови, че кметът на Несебър няма възможност да се укрие. Отпаднала е и вероятността да извърши нови престъпления според магистратите.

Сега обаче специализираната прокуратура иска Димитров да бъде отстранен от длъжност до приключването на досъдебното производство. От обвинението подчертават, че като кмет на община Несебър той е основен работодател на фирми и различни лица и има възможност да повлияе на свидетелите по делото.

Димитров е обвинен за ръководител на организирана престъпна група за купуване на гласове. Заедно с него бяха арестувани още четирима кандидати за общински съветници. Те са дали сумата от 70 000 лева за купуването на 400 гласа. 10 000 лева са били предоставени на организатора на престъпната схема, по 5000 лева на неговите двама помощници и по 100 лева са били предвидени за купуването на въпросните 400 гласа.

Димитров положи клетва като кмет, след като бе конвоиран от София за първото заседание на Общинския съвет. След това той беше върнат обратно в ареста.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments