Спецов пак е изпълнителен директор на НАП

0
60
Румен Спецов
Румен Спецов. Снимка: НАП - Национална агенция за приходите, Facebook

Министерският съвет освободи Борис Михайлов от длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите /НАП/. Мотивите – влошаване на събираемостта на приходите от ДДС.

За ръководител на Агенцията пак е назначен Румен Спецов. От правителството посочват, че той е висококвалифициран експерт с дългогодишен опит в НАП и в областта на данъчната политика и законодателство, както и защитата на националната сигурност.

Завършил е Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“.

В периода 2001-2015 г. е заемал различни експертни и ръководни длъжности в Националната агенция за приходите. Професионалният му опит е свързан с анализ и разследване на данъчни измами, оценяване на риска на търговските сектори, съвместна работа с ДАНС, прокуратурата и чуждестранни партньорски организации и служби. Бил е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство.

Припомняме, че от май 2021 г. до август 2022 г. Спецов заема длъжността изпълнителен директор на НАП.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments