Специализирана полицейска акция в бургаски квартал: Задържаха трима непълнолетни и една жена

0
768
Полицейска акция
Полицейска акция. Снимка: Искра.бг

Специализирана полицейска акция се проведе в бургаския квартал „Победа“, която започна около 06:30 часа тази сутрин.

Полицейските сили са разбили входната врата на имот. До този момент от къщата са задържани жена и две непълнолетни лица. Жената е съпруга на Красимир Стоянов, който в момента работи в Англия с едната си дъщеря. Двете му други деца – момиче на 14 години /М.С./ и 16-годишно момчето /И. С./, бяха арестувани и отведени в районното управление в града.

Причината за акцията е срещу купуване на гласове. На адреса са били открити дебитни карти, списъци на хора и злато. По непотвърдена информация, хората, живеещи в имота, се занимават с лихварство, тъй като е известна практика за опрощаване на дългове срещу гласове. От друга къща е било задържано още едно непълнолетно лице, с което арестуваните до този момент стават общо четирима души.

Роднини на задържаното циганско семейство споделиха пред Искра.бг, че двете деца са ученици в IX и XI клас. По техните думи сигналът е подаден от близък до тях човек. Фамилията е имала собствен бизнес – хранителен магазин тип павилион. Отделно са теглили 50000 лева кредит, за да построят къщата и да си купят превозно средство, твърдят присъстващите.

По време на специализирана операция се стигна до ескалация на напрежението между журналисти и цигани. Жена заплаши с убийство бургаските репортери, но полицията бързо овладя нарасналото напрежение.

Специализираните акции ще продължат в Бургаска област.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments