Специализирана операция срещу дрогата: Задържаха лица, обявени за общодържавно издирване

0
242
Задържан, полиция
Задържан, полиция. Снимка: МВР

Действията са били реализирани в нощта 22 срещу 23 октомври на територията на СДВР и областните дирекции в Пловдив, Бургас и Варна, съобщиха от МВР.

Операцията е била разпоредена от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и е била проведена под методическото ръководство на сектор „Наркотици“ на Главна дирекция „Национална полиция“.

В хода на специализираната операция са били проверени 13 питейни заведения, нощни и увеселителни клубове, за които е била придобита информация, че в тях се употребяват и/или разпространяват наркотични вещества. В района на заведенията е бил предприет и контрол за недопускане на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества.

По време на полицейските действия е била извършена проверка на 186 лица – за 21 от тях е установено, че са от активния криминален контингент. Задържани са били общо 14 лица, две, от които са били обявени за общодържавно издирване.

Образувани са 7 досъдебни производства, съставени са 11 протокола. Иззети са били различни по вид и количество наркотични вещества.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments