Специалист: Третата вълна при COVID-19 е по-трудна

0
104
Мъж, молекулата на коронавируса.
Снимка: Пиксабей

Тежестта на заболяването от COVID-19 е по-голяма при третата вълна. Трябва по-сериозна активност във ваксинирането срещу коронавируса, използването на предпазни средства и спазването на дистанция. Това посъветва началникът на отделението по анестезиология и интензивно лечение в болница „Света София“ доктор Георги Симеонов. Той коментира пред „бТВ“:

Третата вълна на COVID-19 е по-трудна, защото цели фамилии са ангажирани в този процес, тежестта на протичане на заболяването е по-голяма. Много болни са на апаратна вентилация, на апаратно поддържане“.

Специалистът уточни, че със справянето при ситуацията с COVID-19 са били ангажирани абсолютно всички медици от различни области. Той обясни, че лекарите са безкрайно уморени от ежедневните грижи, които полагат за пациентите си. Според неговите думи те са си изградили стереотип на работа и знаят как да подходят в различните ситуации.

Медикът сподели, че COVID отделението в тяхната болница е препълнено. Той отбеляза, че има заетост на всички легла, включително и на интензивните. Доктор Георги Симеонов обясни, че им дават надежда хората, които са преболедували коварната болест и са били изписани здрави. Според него хората вече са осъзнали, че трябва да спазват определена дисциплина и да се пазят взаимно. Той допълни:

„Трябва да сме по-активни във ваксинирането и използването на предпазни средства. В болница „Света София“ имаме 2 изборни секции, всеки желаещ може да упражни своя глас“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments