Спецакцията на полицията за нарушители на пътя продължава: 18 пияни водачи са хванати през изминалия ден

0
11
Полиция, проверка, автомобил, пътни полицаи
Пътни полицаи. Снимка: МВР

Общо 18 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, са били установени през изминалия ден у нас в рамките на стартиралата специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. 10 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 8 – с над 1,2 на 1000, а двама са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 души, а двама, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

В рамките на акцията досега са били проверени 8015 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 10265 водачи и пътници. Съставени са 3252 фиша и 566 акта за установени административни нарушения. Акцент в операцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени общо 2033 МПС и 2302 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 507 фиша и 119 АУАН. Установени са четирима водачи, управлявали след употреба на алкохол до 1,2 промила, и един – под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments