Спецакция в Сливенско: Какви престъпления са разкрити?

0
24
Полицейска операция
Полицейска операция. Снимка: ОДМВР-Сливен

Мащабна спецоперация, обхващаща всички направления на дейност, е била реализирана в края на мината седмица на територията на ОДМВР-Сливен. Екипи на областната дирекция, районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, съвместно със служители на Регионална дирекция по горите /РДГ/ в Сливен са извършили множество проверки на превозни средства, заложни къщи, игрални зали, търговски и други обекти.

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и екипи на РДГ-Сливен са извършели контрол по противодействие на закононарушенията, свързани с незаконния дърводобив и продажбата на дървесина, търговски обекти за съхранение и продажба на храни, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, незаконно производство, държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол. Нарушения не са били открити. С цел превенция са съставени констативни протоколи.

В хода на акцията криминалисти на РУ-Сливен са задържали извършители на кражби и други престъпления. Шестима мъже на възраст от 16 до 28 години /четирима от тях са криминално проявени и осъждани/ са задържани за взломна кражба от складове на фирма в индустриална зона на Сливен. Откраднати са огромен брой медни, месингови и бронзови пръти и тръби. В хода на разследването е било установено, че два от тях са съпричастни с друга кражба – мъжка чанта с лични документи и пари от лек автомобил, паркиран в района на бул. „Хаджи Димитър“. Престъпленията са извършени от началото на юни.

Задържана е криминално проявена 41-годишна жена за кражба на парична сума, собственост на 62-годишен мъж.

По време на акцията е бил получен сигнал за кражба от хранителен магазин в областния град. Неизвестен извършител е проникнал в обекта, след като е взломил входната врата и е откраднал сумата 200 лева. Издирвателните и процесуално-следствените действия по случая продължават.

Служите на РУ-Твърдица са задържали непълнолетно момче са повреждане и кражба на монети от вендинг автомат в Твърдица. Откраднати са монети на стойност около 300 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на акцията е извършен контрол по Закона за движение по пътищата. Установени са:

  • двама водачи, употребили алкохол над 1,2 промила – в новозагорското село Асеновец и в град Сливен;
  • един неправоспособен в новозагорското село Полско Пъдарево;
  • управление на нерегистрирано АТВ в Сливен;
  • управление на лек автомобил с поставени регистрационни номера, издадени за друго МПС, установено в котленското село Жеравна.

Продължават специализираните акция на територията на ОДМВР-Сливен.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments