Спецакция в Разград и Кубрат: Какви нарушения са установени

1
1013
Спецакция
Спецакция. Снимка: ОДМВР-Разград

Спецакция на полицията се проведе в Разград. Тя беше за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали.

В рамките на операцията са били проверени общо 391 лица и 318 МПС-та. Задържани са шестима души за извършени различни по вид престъпления. Открито е едно лице, обявено за общодържавно издирване, извършени са проверки на 10 лица от криминалния контингент. Образувани са 3 бързи производства. По-характерните от тях са свързани със случаи на кражби на дърва и гориво, както и притежаване на наркотици.

На територията, обслужвана от РУ-Кубрат, при проверки в циганската махала на село Севар съвместно с горски стражари е открита дървесина, немаркирана с КГМ и без превозен билет – 11 кубика.

В хода на операцията в Разград е образувано досъдебно производство за притежание на наркотици. У 28-годишен мъж са намерени 1.75 гр. марихуана и 0.25 гр. амфетамин.

Наркотици
Наркотици. Снимка: ОДМВР-Разград

Извършени са проверки на автоморги, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, заложни къщи и места, където се събират лица от криминалния контингент.

За нарушения по ЗДвП са били съставени 7 акта и 8 фиша. Образувани са 2 бързи производства за управление на превозно средство след употреба на алкохол и от неправоспособен водач.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Генчо
Генчо
2 месеци по-рано

Това не е Разград