Спецакция в Пазарджишко: Заловени са извършители на кражба, трима с дрога и са намерени двама обесени

0
923
СПО в Пазарджик
СПО. Снимка: ОДМВР-Пазарджик

Извършителите на 7 кражби, 2 обесвания и три лица, притежаващи наркотици са били установени по време на спецакция на полицията, реализирана през изминалото денонощие в Област Пазарджик.

Операцията е била осъществена по разпореждане на Главния секретар на МВР и е свързана за противодействието на битовата престъпност, притежанието и разпространението на наркотици, осигуряването на пътната безопасност. В нея са участвали служители от структурите на областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, екипи от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

В хода на полицейските действия са били проверени 892 души, 739 моторни превозни средства, 10 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 27 автоморги и сервизи, 14 заложни къщи и 52 търговски обекта /павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения/.

За установени престъпления са образувани 13 досъдебни производства по общия ред и 2 бързи производства, като в тази връзка са задържани 10 лица за срок от 24 часа. Съставени са 71 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments