Спецакция в нощни заведения в Дупница и Кюстендил: Хванати са непълнолетни, както и с наркотици

0
1914
Патрулен автомобил, полиция
Патрулен автомобил. Снимка: Архив

Спецоперации на полицията са проведени в края на миналата седмица на територията на РУ-Дупница и РУ-Кюстендил. Те са били за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни, предотвратяване на противобществени прояви и опазване на обществения ред.

В Дупница акцията е била осъществена от криминалисти от ОДМВР-Кюстендил и служители на РУ-Дупница. В нощно заведение в града са установени 16 непълнолетни лица, допуснати в заведението, без пълнолетен придружител. Непълнолетните са предадени на родителите им, предстои да бъдат предприети действия спрямо тях по ЗЗД.

В рамките на операцията са задържани и трима с наркотици. 18-годишен пътник във „Волво“ е държал у себе си опаковка с канабис /1.66 грама/, от водача му са били иззети 2 опаковки с амфетамин /1.70 грама/, а проверката е била извършена в ж.к. „Развесената върба“.

Същевременно на площад „Свобода“ е бил проверен 33-годишен мъж, от който са били иззети 5.63 грама амфетамин, 4.48 грама канабис и електронна везна. Видът на дрогата е бил установен с полеви наркотест. По случаите са образувани бързи полицейски производства в РУ-Дупница.

В Кюстендил в рамките на акцията са били проверени 5 обекта, в които установени без придружители са 5 непълнолетни и 1 малолетен. Съставени са 3 констативни и 2 предупредителни протокола от компетентности на РЗИ.

Досъдебнто производство за притежание на наркотично вещество е образувано в края на миналата седмица в РУ-Бобов дол. Служителите на реда са задържали 26-годишен местен жител с 14 хапчета амфетамин, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments