Спецакция в Лом: Задържан е мъж за отглеждане на канабисови растения

0
186
Наркотици в Лом
Наркотици в Лом. Снимка: ОДМВР-Монтана

Ломските криминалисти са задържали 43-годишен рецидивист в момент на полагане на грижи за отглежданите от него канабисови растения. От имота и жилището му са били иззети над 7 кг растения от вида на конопа.

Специализираната акция на полицията е била реализирана след сигнал вчера. Тя се е провела във вилна зона „Садовете“. В хода на планираните действия в района над павилион „Окопа“ в изоставен имот с гъста растителност е задържан 43-годишен криминално проявен и осъждан от крайдунавския град в момент на полагане на грижи за 33 растения от вида на конопа, окопани и привързани към импровизирани колове.

Растенията са с височината от 25 см до 1,8 метра, като непосредствено до тях са намерени и иззети саксии и празни туби от минерална вода. Във вилна постройка в двора на имота са открити туби с вода и обособен резервоар за съхранение на дъждовна вода.

При задържането 43-годишният е направил опит да се освободи от намиращ се в джоба на панталоните му полиетиленов плик, съдържащ 5 пакетчета със 6,4 грама суха зелена листна маса канабис, но действията му са били осуетени от полицейските служители.

Наркотици в Лом
Наркотици в Лом. Снимка: ОДМВР-Монтана

При последвалото претърсване в дома му в Лом са били иззети още 7 саксии със засадени в тях канабисови растения и две електронни везни.

Наркотици в Лом
Наркотици в Лом. Снимка: ОДМВР-Монтана

43-годишният е задържан в полицейския арест на РУ-Лом за 24 часа. По случая са образувани досъдебни производства по чл. 354в и чл. 354а от НК.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments