Спецакция в Габрово и Велико Търново: Двама са заловени, докато полагат грижи за коноп

0
434
Коноп
Коноп. Снимка: МВР

Двама са били арестувани по време на спецакция срещу разпространението на наркотични вещества. Тя е била осъществена след проведено предварително разследване.

При предприетите в събота процесуални действия в землището на с. Въглевци, в момент на полагане на грижи за растения от рода на конопа, са задържани двама мъже – на 31 и 32 години, от Велико Търново и с. Беляковец. В имота са установени 48 растения от рода на конопа, с тегло на листната маса около 17 кг. Иззети са и други вещи, имащи отношение към извършваната престъпна дейност.

При последвали проверки в горски участък в землището на Руня разследващите установили още 49 растения, с тегло на листната маса около 12 кг, а в землището на с. Добрените – други 13 растения.

Осъществени са претърсвания на адресите, обитавани от задържаните, откъдето са били иззети марихуана, вещество, реагиращо на кокаин, електронни везни и система за отглеждане на растения.

На двамата арестувани са били повдигнати обвинения. Работата по започнато досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments