Спецакция в Чепеларе: Има ли установени нарушения?

0
56
Спецакция
Спецакция. Снимка: ОДМВР-Смолян

Спецоперация на територията на РУ-Чепеларе по метода на „широкообхватния контрол“ е била реализирана вчера. В нея са се включили освен полицейски служители, а и от Регионална дирекция „Автомобилна администрация“-Пловдив, Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/, Агенция „Митници“, Национална агенция за приходите и служители на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Извършените проверки са били за спазване на правилата за времена на управление и почивка от водачите, извършващи обществен превоз на пътници и товари, техническа изправност на пътните превозни средства, включително нарушения на габаритите, претоварване, неукрепени товари, нарушения при използване на тахографи, нередовни документи на водачи, нередовни документи на превозни средства, товари, пътници. Служителите на Агенция „Митници“ и НАП са проверявали превоза на стоки и товари, товарни автомобили над 3,5 тона за превоз на стоки и товари с висок фискален риск.

След приключване на специализираната полицейска се отчитат следните резултати:

След извършени проверки на 19 автомобила и 21 лица, служители на РУ-Чепеларе и сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Смолян са съставили 2 акта за установяване на административно нарушение и 4 броя фишове за нарушения на Закона за движение по пътищата. Връчен е един електронен фиш.

От АПИ са били извършени 4 измервания за претоварване на ос и габарит. Съставен е 1 АУАН за извънгабаритен товар по чл.139 ал.1 т.2 пр.1 във връзка с чл.5 ал.1 т.1 б “А“ от Наредба № 11 на МРРБ.

От ИА „Митници“ е било предприето едно допълнително измерване на превозвана акцизна стока /гориво/ и е било взето отношение с един акт за установяване на административно нарушение.

От служители на БГ ТОЛ са проверени 11 автомобила от категория К1, 3 – от категория К2 и едно от категория К3. Не са установени нарушения.

Служители на НАП са проверили 11 автомобила и 11 лица. Съставен е един протокол за извършена проверка и поставяне на пломба (ТСК-техническо средство за контрол). Няма установени нарушения.

От служители на РД „Автомобилна администрация“-Пловдив са били проверени 4 коли и не са били констатирани нарушения.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments