Спецакция на полицията в Нова Загора, хванати са редица нарушители

0
1649
Полиция
Полиция. Снимка: ОДМВР-Сливен

Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност се е провела в Нова Загора. Тя е била реализирана вчера, като в нея са участвали и от Жандармерията в Бургас. Акцията е била под ръководството на Окръжната прокуратура в Сливен.

В хода на операцията са установени три случая на нерегламентирано присъединяване към водопроводната мрежа в село Караново. Извършени са били проверки на адреси в селото, като в три от тях са констатирани технически изменения, които позволяват некоректно отчитане на потребената вода. По случаите в РУ-Нова Загора са образувани досъдебни производства.

Установен е бил и водач на лек автомобил, употребил алкохол над 1,2 промила. Проверката е извършена в 16:45 часа в района на кооперативния пазар в града. Спрян е лек автомобил „Тойота Хайлукс“, управляван от водач на 48 години от град Нова Загора. Пробата е показала положителен резултат – 1,48 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

По време на операцията са констатирани множество нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата на общината. Осъществен е контрол на криминалния контингент и лица, склонни към извършване на противоправни деяния. Проверени са селскостопански, търговски и други обекти.

От Областната дирекция на МВР в Сливен съобщиха, че специализираните операции ще продължат. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments