Спешно са необходими 170 000 лева за довършването на сграда от църковния комплекс в „Меден рудник“

0
254
храм „Св. Николай Чудотворец“
Храм „Св. Николай Чудотворец“. Снимка: Facebook

Средства на обща стойност 169 790,69 лева са необходими спешно за строителството на сграда от църковния комплекс „Св. Николай Чудотворец“ в бургаския ж.к. „Меден рудник“.

Това става ясно от писмото на председател на Църковното настоятелство на храма свещеноиконом Е. Михайлов, адресирано до кмета Димитър Николов и председателят на Общински съвет Михаил Хаджиянев

Михайлов напомня, че на 8 май тази година изтича срокът на Разрешителното за строеж на Църковния комплекс. Поради тази причина спешно е необходимо завършването до Акт 14 на Сграда 2, която включва свещеническа канцелария с приемна, библиотека, читалня, компютърна зала и канаския. 

Той призовава въпросните средства да бъдат предвидени в новия бюджет на община Бургас за 2024 година, за да може сградата да бъде завършена. Писмото му е входирано ден, след като местният парламент гласува и одобри бюджета миналата седмица. То все пак ще бъде разгледано на ресорните комисии, като вероятно ще се потърси вариант как тези средства да бъдат отпуснати. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments