Спешен зов за помощ: Животът на Велинка е застрашен!

0
2661
Велинка
Велинка. Снимка: Владислава Демерджиева, Фейсбук

Животът на малката Велинка от Бургас е застрашен, затова нейното семейството търси финансова подкрепа от приятели и дарители. Детето се бори с тумор в мозъчния ствол.

Припомняме ви, че момиченцето беше едва на 2 месеца, когато му бе поставена диагнозата „Вътрешна Хидроцефалия“. То героично изтърпява операция за поставяне на шънт, така че заболяването да бъде овладяно. С това обаче кошмарът за нея и близките й не приключва – при магнитно-резонансна томография /МРТ/ се оказва, че има туморна формация в мозъка. Майката Владислава Демерджиева споделя, че лекарите в България са били безсилни срещу новата диагноза.

Малко след това обаче туморът нараснал драстично и лечението на Велинка е било пренасочено в Турция. Точно от турската болница майка й отправи апел в социалните мрежи:

„Пиша тези редове със сълзи на очи и с огромен страх за утрешния ден! Излезе резултатът от последния резонанс на Велинка, но тъй като разчетът не беше категоричен, изчаках да се видим с неврохирурга, преди да пусна този пост. Вярвам, че тези от вас, които все още активно участват в кампанията на Велинка, биха искали и заслужават да знаят какво се случва с нея.“

„Туморът отново расте! Но не нагоре, при което да бъде възможна оперативна намеса, а към външната част на мозъчния ствол като допълнително раздува и деформира самия ствол. Положението е изключително сериозно и плашещо! Животът на Велинка е застрашен! Както вече споменах, операция на този етап е невъзможна. Всъщност още нямам идея какво е възможно, тъй като съм объркана, ужасена, изплашена, безсилна и обезверена…“, сподели разтревожената майка. Тя отбеляза:

„Откриха астигматизъм на Велинка и й предписаха да носи очила. Отчете се и епилептична активност в мозъка, при което всичко се срина за един ден! Не знам какво ще се случи занапред. Не знам този път кой ще спаси живота на детенцето ми. Знам само, че бих дала живота си, за да живее Велинка.“

Сломената Владислава Демерджиева помоли всички, които имат възможност, да помогнат нейното дете да живее! Това можете да го направите чрез:

IBAN: BG26 BPBI 7942 4079 9204 01
BIG: BPBIBGSF
„Postbank“ клон Бургас
титуляр: Владислава Евгениева Демерджиева/Vladislava Evgenieva Demerdzhieva
PayPal: helpvelina2016@abv.bg
REVOLUT: @vladis19xc

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments