Спазващите социална дистанция канадци свидетели на тълпи от американци на Ниагарския водопад

0
222
Ниагарски водопад
Ниагарски водопад. Снимка: Pixabay

Фериботите, отвеждащи туристи в мъглявината на Ниагарския водопад, предоставиха нова възможност за фотография на спазващите социална дистанция канaдци – тълпи от летуващи американски граждани, предава Ройтерс. Макар и броят на заразените с коронавирус в Съединените щати да продължава да расте, съседна Канада успешно ограничи разпространението на вируса с помощта на прилагането на мерки за социална дистанция и задължителното носене на защитни маски в редица случаи.


В популярната туристическа дестинация на американско-канадската граница – Ниагарския водопад, канадските фериботи бяха ограничени до превозването на едва шест пасажера от общ капацитет от 700 души. В американската част обаче фериботите оперират на 50% от капацитета си, сочат клиенти на туроператора “Maid of the Mist”. 

“Дори направихме снимки на американските фериботи”, споделя във вторник Жулие Провоност, туристка от Квебек. “Не мисля, че е особено безопасно на така претъпкани фериботи. Тук е много по-добре”, коментира тя. 

“Maid of the Mist” не бяха открити за непосредствен коментар, но на уебсайта на агенцията бе публикувано, че компанията се съобразява с препоръките на здравните власти на щата Ню Йорк. На фериботите са разчертани пространства за спазването на безопасна дистанция, като защитните маски са задължителни, редом с други мерки за безопасност, става ясно от изявлението на компанията. 

Мори Ди Маурицио, генерален мениджър и вицепрезидент на канадските круизи по Ниагара, заяви, че ограниченията, поставени от управата на провинция Онтарио, са „разочароващи“, както са „разочароващи“ и сравнително пълните американските кораби.

„Въпреки ограниченията успяхме да обърнем ситуацията в наша полза“, заяви Ди Маурицио, визирайки нов ВИП круиз на компанията – почти празна лодка с включени храна и спускане с въже в цената билета. Предпазните мерки за опазване на общественото здраве включват измерване на температурата и задължителното носене на предпазни маски.

Популярността на струващия 52 щатски долара на човек круиз „действително ни изненада“, споделя Ди Маурицио. Съединените щати регистрираха 57 777 нови случая на COVID-19 във вторник, като за сравнение заболелите на дневна база в Канада за същия период са 786 души. От началото на пандемията в САЩ са регистрирани 118 случая на коронавирус на всеки 10 000 жители, докато в Канада са около 30.

Канадските власти са изправени пред нежелани туристи, които успяват да преминат границата, както и пред пътуващи с разрешителни. Сред тях са работници от първа необходимост, пътуващи към Аляска и обратно, както и семейства им, които нарушават строгите ограничителни мерки, водейки до опасения от евентуални локални огнища в редица гранични провинции. Туристите на Ниагара споделят, че се чувстват много по-сигурно, когато пътуванията са ограничени до шест души на кораб.

“Благодарна съм, че съм в Канада”, коментира Аманда Барнис от Брамптън, Онтарио. “Мисля, че само като се види коренната разлика в корабите, става ясно защо пандемията процъфтява в Съединените щати, но не и в Канада”

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments