Спасена от смърт родилка прегърна за първи път рожбите си на рождения си ден

1
1001
Университетска акушеро-гинекологична болница Майчин дом
Снимка: Университетска акушеро-гинекологична болница Майчин дом

Родилка, спасена от смърт, прегърна за първи път близнаците си на рождения си ден. Ръководството на СБАЛАГ „Майчин дом“ и акушерки от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение решили да изненадат жената, която днес става на 29 години. Те украсили стаята й с балони и й поднесли торта от памперси.

Месеци наред медиците следели бременността на жената, след като се установило, че близнаците й са неблагоприятно разположени в матката. Заради това се наложило и раждане с цезарово сечение. Бебетата са момченца, те са напълно доносени и в отлично здраве, а всяко от тях е над 3 килограма.

Университетска акушеро-гинекологична болница Майчин дом
Снимка: Университетска акушеро-гинекологична болница Майчин дом

Няколко часа след цезаровото сечение матката на жената е изпаднала в атония – увеличената слабост на мускулната сила на матката, която в повечето случаи е причина за животозастрашаващо екстремно кървене. Благодарение на бързата реакция на лекарите, животът на родилката бил спасен.

Днес щастливата майка празнува рожден ден и навръх него за първи път прегърна децата си. За да бъде денят най-радостният в живота й, акушерките и ръководството на лечебното заведение украсили стаята й.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Силвия
Силвия
3 години по-рано

Браво!Нещо хубаво да прочетем.