Солени глоби дебнат българските шофьори в Гърция

0
1069
Шофьор
Снимка: Pixabay

2000 евро глоба за използване на антирадар, 1500 евро за пушене в автомобил с дете, 700 евро за преминаване на червен светофар и 50 евро за шофиране с джапанки.

Това са част от глобите, с които могат да се сдобият българските шофьори, които нарушават правилата за движение в Гърция. През лятото много от тях са принудени да оставят солидни суми пари, тъй като не са достатъчно добре запознати със законите в южната ни съседка.

„В момента гърците са с изключителни изисквания към шофьорите – има ограничение на километражите, не може да пиеш вода по време на пътуване, ако си без колан – санкция. Изискванията са много и жестоки са глобите“, заяви туроператорът Здравка Чимева пред „БНТ“.

За част от нарушенията водачите могат да останат временно и без шофьорска книжка, което да им създаде огромни трудности с прибирането в България и да съсипе цялата им почивка..

Експертите съветват пътуващите в Гърция да се запознаят подробно с местните закони и да си направят застраховка, която може да им бъде от полза и при други казуси, като проблеми със здравето, загуба на багаж или отмяна на пътуване.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments