Собствениците на бунгала в „Смокиня“ са притеснени, къмпингът може да затвори

0
213
Къмпинг
Снимка: Pixabay

Нов проблем по българското Черноморие. Собствениците в „Смокиня“ са притеснени, че къмпингът им може да бъде закрит заради изменения в заповедта за защитените територии, направени от министъра на околната среда и водите. Според промените бунгалата няма да могат да се ремонтират.

Засегнатите от измененията са стартирали подписка. Те твърдят, къмпингът съществува от 50 години, а голяма част от бунгалата в него са в лошо състояние. Управителят на „Смокиня“ Зоя Недева коментира пред „bTV“:

„Ако дойдат на „сървайвър“ – добре. Мотото на нашия къмпинг винаги е било „Съприкосновение с прирoдата – в защита на природата“. От 22 години владеем, нищо не е докоснато, просто реновираме.“

Попитан защо преди промените не са извършвали ремонт на бунгалата, един от собствениците Костадин Мархолев поясни: „Като възстановиха имотите, ние започнахме да си ремонтираме. През 2007 г. на местна основа, бившият директор на РИОСВ – Бургас спусна заповед, с която къмпингът беше вкаран в защитена територия. От тогава до днес имаме постоянни кавги, защото не ни разрешаваха да си реновираме.“

Собствениците на бунгала в „Смокиня“ са категорични, че ако от държавата не им обърне внимание, ще протестират. Те питат какъв е смисълът от защитената природа, когато хората не могат да й се наслаждават.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments