Смиляна Нитова: Кой ще понесе отговорност за замърсяването на река Манастирка от ВМЗ-Сопот?

0
66
Смиляна Нитова
Смиляна Нитова. Снимка: "БСП за България"

Кой ще понесе отговорност за замърсяването на водите на река Манастирка в резултат от производството на Вазовски машиностроителни заводи-Сопот /ВМЗ-Сопот/?

Този въпрос зададе от парламентарната трибуна народният представител от „БСП за България“ Смиляна Нитова по време на парламентарен контрол.

Тя припомни, че регулярна годишна проверка на Регионалната инспекция по околна среда и водите-Пловдив /РИОСВ-Пловдив/ е констатирано изтичане на непречистени води от галваничното производство на ВМЗ-Сопот. Същите са довели до замърсяване на река Манастирска.

Ръководството на завода не е известило инспекцията за пробива при изтичане на отпадъчните води от производството, следствие на което е констатирано замърсяването.

Нитова попита министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов какви са причините, довели до това това и какви мерки ще се предприемат за прекратяването на замърсяването на околната среда.

Служебният министър призна, че темата буди сериозно притеснение увери, че министерството ще следи за фактите и ще предприеме необходимите действия.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments