Сменят началниците на седем управления в СДВР

0
1659
Иван Демерджиев
Иван Демерджиев. Снимка: МВР

Началниците на 7 столични полицейски управления ще бъдат сменени след проверките, провокирани от случаите с Георги Семерджиев и катастрофата на „Околовръстното шосе“, заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. По думите му кадрите, които ще бъдат сменени не са осигурявали защита при тези случаи, но не са и взимали действия, за да ги предотвратят.

„Хората, които ще сменим, не са осъществявали чадър върху никого, но не са осъществявали и необходимия контрол, не са установили действия, които да не доведат до случай като този с Георги Семерджиев и като другия случай с катастрофата на „Околовръстното“.“, уточни министър Демерджиев.

Рокадите обхващат Второ Районно управление, Трето Районно управление, Четвърто Районно управление, Пето Районно управление, Шесто Районно управление, Седмо Районно управление и Осмо Районно управление. Новите началници са били избрани след предложение на главния секретар Петър Тодоров. Смяна ще има и в ОДМВР-Кюстендил, като се предвижда той да бъде поето от настоящия заместник-директор.

Демерджиев заяви, че старши комисар Светослав Григоров грубо е нарушил правилата и си е позволил да го излъже в очите. Той добави, че в предизборно време комисар Григоров се е срещал с „достатъчно високопоставени“ представители на ГЕРБ.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments