Служители в Агенция „Борба с градушките“ готвят протест заради ниски заплатите

1
64
Протест
Протест. Снимка: КНСБ

Служителите от Изпълнителната агенция „Борба с градушките“ и други структури в системата на земеделието подготвят протестни действия за началото на 2024 година, ако не бъдат осигурени средства за ръст на заплатите им. Това стана ясно след изявленията на председателя на Федерацията на независимите синдикати от земеделието към КНСБ, Валентина Васильонова.

Въпреки проведените до момента редица преговори и протести, работещите в различни агенции, свързани със земеделието, изразяват недоволство от недооценяването на техния труд и настояват за подобрение на заплатите си. Особено силно недоволството се изразява в Изпълнителната агенция „Борба с градушките“, която се счита за непоколебима в този въпрос.

Председателят на Федерацията на независимите синдикати от земеделието заяви пред „БНР“:

„Хората няма да се откажат от своя натиск. Мога категорично да кажа, че както винаги Изпълнителна агенция „Борба с градушките“ са непоколебими и ако те не видят изпълнени обещанията, които си дадохме многократно, и от политици в това число, и от министър – че един ракетострелец ще получава чисто поне 1100 лева, а един висококвалифициран специалист с висше образование ще получава поне 1400-1500 лева, те няма да отворят сезона.“

Надеждите на служителите са свързани с предстоящото разпределение по специална методика на близо 300 милиона лева, които управляващите предвидиха за преодоляване на дисбалансите в структури в администрацията. Синдикалните лидери силно настояват да участват в изработката на методиката, тъй като те считат, че най-добре разбират дисбалансите на работните места и могат да допринесат за постигане на справедливо увеличение на заплатите.

Времето ще покаже какви ще бъдат резултатите от предстоящите протестни действия и дали ще бъдат постигнати желаните подобрения в заплатите на служителите в Агенция „Борба с градушките“ и свързаните структури в земеделието. Надеждите са, че исканията им ще бъдат удовлетворени.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Бонбончо
Бонбончо
3 месеци по-рано

Такива агенции за градушките няма в Западна Европа, само в България, и какво толко пазят„.