Служител от министерството на отбраната е замесен в истерията с отнемането на деца

0
87
Снимка: Фейсбук, Вицепремиер Томислав Дончев
Снимка: Фейсбук, Вицепремиер Томислав Дончев

Служител от пресцентъра на Военното министерство е сред тези, които са разпространявали фалшиви новини, че ще бъдат взимани деца от родителите им. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред журналисти в Министерски съвет във връзка с истерията в Ямбол, Сливен и Карнобат, при която родители опразниха училища, страхувайки се, че децата им ще бъдат отнети.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е обещал да провери случая и да вземе съответните мерки. По думите на Дончев това не е бил единственият държавен служител, който е съпричастен към казуса.

При създаването на истерията освен външните фактори, влияние са указали наши политици, евангелски пастори и чиновници, посочи още вицепремиерът и изтъкна, че това е кампания, която е от няколко месеца.

Това е с всички белези на масовата истерия, не се случва от само себе си и е добре организирано. Дончев заяви още:

„И не, не сме го проспали, следим го от няколко месеца, включително и със службите. Това е много добре режисирано мероприятие, организирано в социалните мрежи. И друг път са опитвали – като например със слухове, че се пускат отрови от самолети, но този път е успешно, защото българинът е много чувствителен за децата си – „Торбалан идва през нощта и взема децата“. Защо да ги вземаме, какво да ги правим? Трябва да успокоим хората, в случая става дума за ирационални емоции. Всякакви глупости съм виждал, но това мина всички граници. Това има за цел да държи хората в подозрения, паника и страх, а това вече не е политически въпрос“.

Според него този въпрос е преминал всички граници.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от