Случаи на заболели с COVID-19 в социални домове в Смолянско

0
1094
Covid-19
Photo: Pixabay

От Смолянската здравна инспекция съобщиха, че са били установени случаи на заразени с коронавирус в социални домове в областта. Те са били констатирани в Дома за възрастни хора в село Фатово, в Дома за хора с психични разстройства в село Ровино и в Центъра за деца с увреждания в Златоград.

Докато в социалните заведения в Ровино и Фатово положителните резултати са само при персонала, то в центъра в Златоград са от потребителите. Новозаболелите в Смолянско през изминалата седмица са 30, а 2-ма са починали.

Трима работници в дома във Фатово са заболели, а в Ровино – служител в кухнята. Позитивните са били изведени от работните им места, като един е бил хоспитализиран, а останалите са поставени под домашна карантина. Случаите в институциите са били констатирани само седмица, след като при направени бързи тестове на домуващите и персонала никой не е бил с положителна проба.

В центъра в Златоград положителни са 3-ма от възпитаниците. Към момента центърът е бил разпуснат, а потребителите на социалната услуга са били поставени под карантина.

В момента в МБАЛ- Смолян се лекуват 23 пациенти с COVID-19, от които 2-ма са в интензивното отделение. Последните 2 смъртни случая са на 76-годишна жена от Златоград и 83-годишен мъж от Неделино. В златоградската болница през изминалата седмица са постъпили за лечение първите пациенти с коронавирус, след като циркулирането му в общината беше установено едва в средата на месец юли.

Общият брой на положителните с COVID-19 в областта от началото на пандемията е 546, като от тях 82 са активни. Излекуваните през изминалата седмица са 42-ма.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments